• Om Specular
 • Psykoterapeutuddannelse
 • Specularpsykologerne
 • Specular på arbejdspladsen
 • Kurser
 • Kurser 2

SPECULARS PSYKOTERAPEUTUDDANNELSE

Speculars Psykoterapeutuddannelse

Figur fra annonce WEB ny

”Speculars 3-årige Psykologiske Efteruddannelse giver mig meget viden og mange redskaber, som støtter mig i at være i min kerne i mine relationer - både privat, i mit arbejde og i min ledelse.  

Jeg har aldrig tidligere været på en uddannelse eller kursus, hvor en fantastisk høj grad af visdom og indsigt kontinuerligt bliver underbygget af det personlige arbejde med krop/følelser, tanker og udtryk.  Jeg oplever en større dybde, men også en større lethed, fordi jeg ikke bliver viklet ind i en masse spil.  Min kommunikation og mit overblik er blevet mere klart. Jeg bliver mere klar i mit udtryk og det skaber klarhed i mine omgivelser.”

Vivi Storm Skou, faglig leder på Landsbyen Sølund.
Vivi går på slutningen af 2. år af Speculars Psykologiske Efteruddannelse/basisuddannelsen

Invitation til info-møde om Speculars Psykologiske Efteruddannelse torsdag 17. januar 2019.

Udtalelser fra Speculars tidligere kursister kan læses ved at klikke her

Lær at arbejde fra kernen

Kernen er både dit indre anker, dit ressourcekammer og din retningsviser i livet. Hos Specular lærer du at styrke kontakten med din kerne. Du lærer at kende forskel på kernen og den emotionelle maske (Grundsyn), og du går igennem en personlig proces, hvor du via forvandling af uhensigtsmæssige mønstre opnår en bedre indre balance.

Målet er at styrke din evne til at arbejde fra kernen med nærvær, respekt og empati som bærende kvaliteter i kontakten. I arbejdet med andre viser masken sig f.eks. i en intellektualiserende holdning som beskyttelse imod følelsesmæssig involvering, eller viser sig modsat i en overindfølende holdning præget af for stor identifikation med klienten/brugeren.

Med Speculars 3-årige Psykologiske Efteruddannelse som basis og med den 1½ årige overbygning vil du stå stærkt som psykoterapeut, hvad enten du vælger at bruge uddannelsen til psykoterapeutisk arbejde med klienter, eller du vil bruge uddannelsen ind i det arbejde, du har med andre mennesker.

Psykoterapeutuddannelsens opbygning - 4 ½ år
Speculars 3-årig Psykologiske Efteruddannelse (Basisuddannelsen) + Psykoterapeutuddannelsens overbygning (1½ år)


Specularmetoden
Du lærer at arbejde med en dybdegående terapeutisk metode, der er funderet i mindfulness traditionen og i psykodynamisk, humanistisk og kropsorienteretpsykologisk teori og forskning. Specularmetoden arbejder med alle dele af mennesket: krop, følelser og tankeprocesser.

Med kernen som det overordnede integrations- og styringsprincip anvender vi en bred vifte af psykoterapeutiske delmetoder: kropsopmærksomhed, arbejde med åndedræt, energiøvelser og meditation. Billeder og drømme, samt gestaltteknikker og udtryk. Læs om Speculars teoretiske referenceramme her.

Vi anlægger et dialektisk perspektiv på terapi, hvor vi forsøger at omfatte de forskellige modsætninger, der kan eksistere indenfor det terapeutiske felt:

 • vi arbejder med intensiv indadvendt fordybelse i krop og bevidsthed, samtidig med at vi lægger vægt på følelsesforløsning og på udtrykket i alle dets aspekter.
 • vi arbejder med det kropslige og følelsesmæssige, men også med tankemønstrene og forholdet mellem krop, følelser og tanker.
 • vi både vægter den personlige udviklingshistorie - det psykodynamiske aspekt - og samtidig de helt aktuelle 'her og nu' situationer.
 • vi arbejder intensivt med relationer og relationel forståelse af samspil, men at vi samtidig arbejder ud fra idéen om kernen som et stabilt ankerpunkt i den enkelte.
 • vi i lighed med traditionen 'Mindfulness' arbejder med nærvær og ikke dømmende holdning, men at vi også arbejder med konfrontation og ændring i forhold til de dybereliggende emotionelle mønstre.
 • vi i lighed med bevægelsen 'Positiv psykologi' arbejder ud fra et ressource- og udviklingsorienteret synspunkt, men at vi i høj grad også lægger vægt på gennemarbejdelse af de vanskelige emotionelle områder - både i det enkelte menneske og i samarbejdsrelationerne.

At kunne navigere imellem disse modsætninger som terapeut er kunsten at kunne møde klienten fra kernen.

IMG 8955

Kompetente undervisere
Alle undervisere er højt kvalificerede psykologer/terapeuter med lang psykoterapeutisk erfaring. Specular lægger vægt på kvalitet i undervisningen, derfor går viden om psykologi og psykoterapi hånd i hånd med praktisk psykoterapeutisk erfaring. Gruppen har en stor spændvidde i forhold til lang erfaring med terapi, supervision og formidling, samt en stor viden om teori og forskning indenfor området. Undervisernes dybe forankring i praksis giver deltagerne en enestående mulighed for at komme i mesterlære.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Speculars Psykoterapeut Uddannelse, kan du kontakte Specular på mail eller telefon og få en snak med en af psykologerne.

Godkendelse af Speculars Psykoterapeutiske Uddannelse
Speculars Psykoterapeutiske Uddannelse er certificeret af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og kan findes på foreningens hjemmeside: www.psykoterapeutforeningen.dk

 

Tilbud om at blive prøveklient

Speculars Psykoterapeutuddannelse er en 4½ årig uddannelse. I løbet af overbygningen, som udgør sidste 1½ år af uddannelsen, skal de psykoterapeutstuderende tilegne sig erfaringer med klientarbejde. Derfor søger Specular prøveklienter til de studerende.

Som prøveklient indgår du i et afgrænset terapiforløb, som du aftaler med den psykoterapeutstuderende. Der vil kun være dig og den psykoterapeutstuderende til stede i terapilokalet, men samtalen bliver optaget på video til brug for den studerendes supervision og eksamen. Videoen bliver kun anvendt ift uddannelsen og materialet bliver destrueret, når den studerende har afsluttet uddannelsen

Prisen for hver samtale er kr. 200,-.

Send en mail til Specular på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med dit navn og mobilnr. samt mail-adresse, og hvorfor du ønsker at blive prøveklient. Herefter vil Specular formidle kontakten til en af de studerende, som vil kontakte dig.