STYRK EMPATIEN - LÆR AT HÅNDTERE STRESS

Stress - en belastning, du kan lære at håndtere

Stress er en betegnelse for en tilstand af overbelastning, hvor vores ressourcer er for få i forhold til de krav, vi udsættes for.
Ved stress er kroppen i alarmberedskab - den er parat til kamp eller flugt. Efterhånden som stresstilstanden forværres, drænes kroppen for energi, samtidig med at alarmberedskabet stadig kører på højtryk. Tankerne kører også på højtryk eller låser sig fast. Denne gearen op og gearen ned på samme tid kan sammenlignes med en bil, der kører med speeder og bremse i bund på én gang. Det kan ingen bil holde til i længden, og heller intet menneske.
Stress er et stort samfundsproblem. Mange mennesker lider af alvorlig stress. Flere og flere medarbejdere bukker under for arbejdsrelateret stress.

I speulars stresshåndteringsforløb arbejds med:

  1. Forståelse af stressens fysiologi og psukologi
  2. Kortlægning af hverdagen med henblik på at lokalisere og ændre stressende forhold - stressens yderside
  3. Håndtering af din egen personligt oplevede stress - stressens inderside

Speculars stresshåndtering består af

Individuelle forløb for ledere og medarbejdere.

Gruppeforløb, herunder skræddersyede forløb, der tilpasses arbejdspladsens behov.Et eksempel på et gruppeforløb omkring Mindful living. Mindful living er navnet på et helt nyt kursustilbud fra Specular, som udbydes til private og virksomheder, baseret på et videnskabeligt grundlag. Gennem alle modulerne bliver du introduceret til en meditationsform, som har vist gavnlige effekter i forhold til at reducere stress-niveauet. Denne meditationsform er meget jordnær og simpel – og kaldes mindfulness meditation. På kurset introduceres du ligeledes til forskellige temaer udenfor og indeni dig selv, som kan være med til at stresse dig med det mål for øje at lære at håndtere og forebygge stress i din hverdag.

Psykologerne i Specular har specialviden om stress og erfaring med at arbejde med stressramte.

I forløbene arbejdes med øvelser og meditation til afbalancering af krop, tanker og følelser, og der arbejdes med mental træning, herunder mindfulness meditation. Øvelserne er beregnet til hjemmebrug og kan medvirke til at forebygge stress fremover.

Stress har en yderside og en inderside

Ydersiden handler om de vilkår, vi lever under. I arbejdslivet kan det handle om arbejdsmængden: for meget eller for lidt at lave kan udløse stress. Det kan også handle om arbejdsmiljøet: ledere og medarbejdere kan køre hinanden op i tempo - arbejde hektisk, uafbrudt, uden pauser. Eller det psykiske arbejdsmiljø kan være præget af konflikter, konkurrence, sladder mv.

Indersiden handler om det, der sker i vores egen krop og vores egne tanker, når vi stresser.
Har jeg for mange tanker eller er tankerne gået helt i baglås? Tænker jeg bekymrede tanker, forudser vanskeligheder endnu før de er der? Hvad er indholdet/omdrejningspunktet for mine stressede tanker? Hvordan mærkes stressen i lige netop min krop? Er jeg tung og slap? Har jeg hjertebanken og åndenød? Føler jeg mig anspændt i hele kroppen eller i dele af den? Eller har jeg svært ved at mærke min krop?

Underviserne i stress kan kontaktes via Speculars kontor.

ADRESSE

Specular
Trøjborgvej 2D,
8200 Århus N

KONTAKT

T: +45 86 10 07 73
E: info@specular.dk
Kontaktinfo på medarbejderne her
CVR: 16920630

 

FØLG SPECULAR